Τετάρτη, 18 Δεκεμβρίου 2013

ΡΥΖΟΓΑΛΟ




ΥΛΙΚΑ

1 ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ

1 ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

1 ΚΡΕΜΑ ΓΙΩΤΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΚΑΝΕΛΑ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε το ρύζι με λίγο νερό. Προσθέτουμε το γάλα από το οποίο έχουμε κρατήσει μια κούπα στην άκρη. Ρίχνουμε και την ζάχαρη και περιμένουμε να πάρει μια βράση. Παίρνουμε την κούπα με το γάλα, αδειάζουμε μέσα την κρέμα γιώτης και το χτυπάμε με ένα μιξεράκι μέχρι να λιώσει καλά. Το ρίχνουμε στο ρυζόγαλο, ανακατεύοντας συνέχεια και μόλις πάρει βράση, το κατεβάζουμε από την φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου πήξει.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με κανέλα.