Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ




ΥΛΙΚΑ

ΖΥΜΗ

700 ΓΡ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

150 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

100 ΓΡ. ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

 240 ΓΡ. ΛΑΔΙ

6 ΓΡ. ΚΑΝΕΛΑ  ΣΚΟΝΗ

6 ΓΡ. ΓΑΡΙΦΑΛΛΟ ΣΚΟΝΗ

10 ΓΡ. ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

4 ΓΡ. ΑΜΜΩΝΙΑ

240 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

200 ΓΡ. ΜΕΛΙ



ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

240 ΓΡ. ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

200 ΓΡ. ΜΕΛΙ


ΣΙΡΟΠΙ

600 ΓΡ. ΖΑΧΑΡΗ

300 ΓΡ. ΝΕΡΟ

120 ΓΡ. ΓΛΥΚΟΖΗ

2 ΓΡ. ΒΑΝΙΛΙΑ

100 ΓΡ. ΜΕΛΙ  

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζετε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη για 4-5 λεπτά. Τέλος προσθέτετε το μέλι και όταν κρυώσει τη βανίλια. Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή. Πλάθετε μικρά οβάλ μακρόστενα μπαλάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο και τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε ταψί. Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά περίπου.
Όταν βγάλετε τα μελομακάρονα από το φούρνο τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για 1-2 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα.
Περιχύνετε το μέλι και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.
Σε ένα 24ωρο που θα έχουν ρουφήξει το μέλι είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου