Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΙΜΑΜ




ΥΛΙΚΑ


5 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ

ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ

ΛΙΓΟ ΝΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕ

250 ΓΡ. ΦΕΤΑ

ΠΑΠΑΤΕΣ 

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΡΙΓΑΝΗ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. Μόλις πάρει 2-3 βράσεις το κατεβάζουμε απο την φωτιά. 
Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τις μελιτζάνες, τις χαράζουμε εσωτερικά κατά μήκος απο άκρη σε άκρη, και τις σοτάρουμε λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Τις απλώνουμε στο ταψί, τις αλατίζουμε και τις γεμίζουμε με ψιλοκομμένη φέτα. Βάζουμε την σάλτσα από επάνω στην μελιτζάνα, κόβουμε τις πατάτες, τις βάζουμε κι εκείνες στο ταψί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη στις πατάτες και περιχύνουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε όλο το ταψί. 
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
 Καλή επιτυχία!!!!!