Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ



ΥΛΙΚΑ


1/2 ΛΑΧΑΝΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΤΡΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ

2 ΚΟΥΠΕΣ ΡΥΖΙ

ΛΑΔΙ

2 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε καλά τα κομμάτια λάχανο που έχουμε ήδη κόψει και τ αφήνουμε να στραγγίξουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι και προσθέτουμε το λάχανο ανακατεύοντας πολύ καλά. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και το  αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μελώσει μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε καλά  μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε να μισοβράσει σε χαμηλή φωτιά. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε ανά διαστήματα να μην κολλήσει το ρύζι. Αν το νερό αρχίζει να σώνετε μέχρι να βράσει το ρύζι προσθέστε λίγο ακόμη διότι το φαγητό πρέπει να έχει λίγο ζουμάκι. Σερβίρουμε ζεστό με λεμόνι.
Καλή επιτυχία!!!!!