Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2014

ΓΕΜΙΣΤΑ


ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
5 ΝΤΟΜΑΤΕΣ
4 ΠΙΠΕΡΙΕΣ
1 ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΑΝΙΘΟ
ΛΑΔΙ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΡΙΓΑΝΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ 
4 ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΡΙΓΑΝΗ
2 Κ.Σ. ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ
1 Κ.Σ. ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις πιπεριές. Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε τα καπάκια τους χωρίς να το αφαιρέσουμε όλο. Με ένα κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους βάζοντας το σε ένα λεκανάκι και τα τρίβουμε όλα μαζί στο multi. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσέχουμε η ζύμη μας να είναι λίγο αραιή και όχι σφιχτεί για να είναι ζουμερά όταν ψηθούν. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό προς το καπάκι. Τοποθετούμε στο ταψί με το καπάκι προς τα κάτω. Με ένα πιρούνι τσιμπάμε τις ντομάτες και τις πιπεριές για να ψηθεί πιο γρήγορα το ρύζι μας. Κόβουμε τις πατάτες μας και τις βάζουμε στο ταψί. Ρίχνουμε πάνω από όλα τα υλικά αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και στο στο νερό ανακατεύουμε μια κουτάλια πελτέ
και το ρίχνουμε στο ταψί. ψήνουμε στους 200ο  μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.