Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2014

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ


ΥΛΙΚΑ



1 ΚΙΛΟ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑ ΜΙΚΡΑ

1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ

ΛΙΓΟ ΛΕΜΟΝΙ

2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

2 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Τρίβετε ελαφρά τα μανταρινάκια σε όλη τους την επιφάνεια στον τρίφτη. Τα ξεπλένετε και τα σκουπίζετε.
Τρυπάτε κάθε μανταρίνι κατά μήκος με ένα ξύλινο καλαμάκι.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε τα μανταρίνια και αρκετό νερό. Τη βάζετε να βράσει και μετράτε 5 λεπτά από τη στιγμή που το νερό αρχίζει να κοχλάζει. Τα στραγγίζετε, τα ξεπλένετε και βάζετε καθαρό νερό στη κατσαρόλα. Τη διαδικασία αυτή την κάνετε 5 φορές.
Στραγγίζετε τα μανταρίνια και τα απλώνετε σε πετσέτα για 2 ώρες να στεγνώσουν.
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Καλή επιτυχία!!!!!