Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014

ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ





ΥΛΙΚΑ


250 γρ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

250 γρ ΒΙΤΑΜ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΤΕΡ

 3 κ.γ ΖΑΧΑΡΗ

1/2 κ.γ ΑΛΑΤΙ 

600-700 γρ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΑΝΑΤΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη. Το χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι στρογγυλό φύλλο. Το κόβουμε σε οκτώ κομμάτια σαν πίτσα και γεμίζουμε το κάθε κομμάτι με μερέντα τοποθετώντας την στην φαρδιά πλευρά του φύλλου. Κάνουμε ρολό το φύλλο μας ξεκινώντας από την φαρδιά πλευρά προς την λεπτή πλευρά και του δίνουμε ελαφρώς  κυκλικό σχήμα.  Αλείφουμε τα κρουασάν μας με το αυγό και ψήνουμε στους 180 για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία!!!!!!