Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ





ΥΛΙΚΑ


6 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

200 γρ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΛΙΓΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

ΣΑΛΤΣΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΡΙΓΑΝΗ


ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1/2 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ


125 γρ ΒΙΤΑΜ

5 κ.σ ΑΛΕΥΡΙ

1/2 κ.γ ΑΛΑΤΙ

ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ

ΜΙΑ ΚΟΥΠΑ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τις μελιτζάνες, τις σκουπίζουμε, τις κόβουμε στην μέση και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σαν βαρκούλα. Τις τηγανίζουμε λίγο να μαλακώσουν και τις βάζουμε στο ταψί.Ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι.Σοτάρουμε τον κιμά ανακατεύοντας συνέχεια και προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σκόρδο, τον μαϊντανό και τέλος  την σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και βάζουμε τον κιμά μέσα στις μελιτζάνες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά της μπεσαμέλ   εκτός από το τυρί. Ανοίγουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε το τυρί ανακατεύοντας  καλά να λιώσει. Βάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και προσθέτουμε από πάνω στο κάθε κομμάτι λίγο τριμμένο τυρί. Ψήνουμε στους 200  για περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσουν. 
Καλή επιτυχία!!!!