Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ






ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ

1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1/2 ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΑ

2 ΑΥΓΑ

1 κ.γ ΡΙΓΑΝΗ

2 κ.γ ΔΥΟΣΜΟ

 ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Παίρνουμε ένα μπαλάκι από την ζύμη μας το ανοίγουμε στρογγυλό με τον πλάστη βάζουμε μια κουταλιά γέμιση, περνάμε την μια πλευρά της ένωσης με ένα βρεμένο πινελάκι και το κλείνουμε. Με ένα πιρούνι πιέζουμε την ένωση για να κολλήσει καλά. Αν θέλουμε περισσότερο χρώμα αλείφουμε τις τυρόπιτες με κρόκο αυγού που τον έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό. Τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!!!!!