Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ





ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ

1/2 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΥΜΜΕΝΟ

1 ΚΟΥΠΑ ΡΥΖΙ ΓΛΑΣΕ

ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΑΥΓΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ



ΓΙΑ ΤΟ ΖΟΥΜΙ

ΝΕΡΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ

ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ



ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

4 ΑΥΓΑ

ΧΥΜΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΩΝ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Βάζουμε τα υλικά για το ζουμί στην κατσαρόλα. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια και τα πλάθουμε καλά. Μόλις βράσει το νερό πλάθουμε με την ζύμη μας μικρά μπαλάκια και τα ρίχνουμε μέσα στο βραστό νερό.Ψήνουμε για μισή ώρα περίπου.Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο και με μια κουτάλα παίρνουμε λίγο λίγο ζουμί και το ρίχνουμε στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνέχεια για να πάρει την θερμοκρασία και να μην κόψει. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας καλά και σιγοβράζουμε για πέντε λεπτά.
 Σερβίρουμε με εξτρά πιπέρι.
Καλή επιτυχία!!!!! 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου