Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ




ΥΛΙΚΑ


900γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

450γρ  ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

6 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

350γρ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

300γρ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

300γρ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

4 ΒΑΝΙΛΙΕΣ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο. Ρίχνουμε λίγο λίγο την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε την βανίλια, το αλεύρι και στο τέλος τα αμύγδαλα. Πλάθουμε πολύ καλά να γίνει μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Κάνουμε μικρά μπαλάκια η δίνουμε χριστουγεννιάτικα σχέδια με κουπ πατ. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 25 λεπτά περίπου. Τους αφήνουμε να κρυώσουν, ανακατεύουμε την άχνη με την βανίλια και πασπαλίζουμε τους κουραμπιέδες μας.
Καλή επιτυχία!!!!!!

** Αν θέλουμε να κολλήσει η άχνη σε όλη την επιφάνεια τους ραντίζουμε πριν το πασπάλισμα με ανθόνερο.