Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΑΛΜΥΡΗ




ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

200γρ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΑΛΑΤΙ 

ΛΑΔΙ

ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ 

1 ΒΙΤΑΜ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

3 ΑΥΓΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ

3 ΑΥΓΑ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι λίγο νερό και ζυμώνουμε. Ρίχνουμε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Λαδώνουμε το ταψί. Ανοίγουμε το φύλλο και το βάζουμε μέσα στο ταψί.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και το βιτάμ. Μόλις λιώσει το βιταμ ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι, το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει χυλός. Κατεβάζουμε από την φωτιά ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας μέχρι να ενοποιηθούν τα αυγά στον χυλό.  
Αδειάζουμε τον χυλό μας στο ταψί. Τυλίγουμε τις άκριες του φύλλου προς τα μέσα και χτυπάμε τα 3 αυγά με το λάδι και περιχύνουμε πάνω από το ταψί. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 έως ότου ροδίσει.
Καλή επιτυχία!!!!!!!