Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ





ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

ΜΙΣΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ 

1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ


ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ

5 ΜΠΑΝΑΝΕΣ

300γρ ΖΑΧΑΡΗ

100γρ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥ

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

100γρ ΒΟΥΤΥΡΟ

2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

6 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

1 ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το τσουρέκι σε χοντρές φέτες και καλύπτουμε όλο τον πάτο του τσέρκι. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε για 3 λεπτά το νερό με την ζάχαρη. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει (να είναι ζεστό και όχι καυτό) και το ρίχνουμε πάνω από τις φέτες του τσουρεκιού. (ανάλογα με το πάχος τις φέτας ίσως να μην χρειαστεί να βάλετε όλο το σιρόπι. Το τσουρέκι πρέπει να κρατάει λίγο. προσέχετε να μην γίνει λάσπη από το πολύ σιρόπι.)  
ψήνουμε τις μπανάνες με το τσόφλι στο φούρνο στους 220 μέχρι να μαυρίσει το τσόφλι. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. 
Χτυπάμε με ένα σύρμα τους κρόκους με την μισή ζάχαρη.
Προσθέτουμε 4κσ γάλα, τις βανίλιες, το κορν φλάουερ και χτυπάμε ξανά. 
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο γάλα και την ζάχαρη να βράσουν. Μόλις βράσουν παίρνουμε με μια βαθιά κουτάλα βρασμένο γάλα και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα των αυγών, χτυπώντας τα συνέχεια (όπως κάνουμε με το αυγολέμονο) για να πάρουν θερμοκρασία και να μην γίνουν βραστά. Επαναλαμβάνουμε άλλες τρεις φορές.
Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα και βράζουμε μέχρι να πήξει η κρέμα. (Προσοχή πρέπει να ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα για να μην κολλήσει στον πάτο.)  Μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε τις μπανάνες και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να γίνουν όλα ένα μείγμα. Αδειάζουμε την κρέμα στο τσέρκι και αφήνουμε αρκετές ώρες στο ψυγείο να σφίξει καλά πριν την κόψουμε.
Πριν το σερβίρισμα τρίβουμε με τον τρίφτη τη σοκολάτα πάνω από όλη την επιφάνεια της τούρτας και διακοσμούμε  με λεπτές φέτες μπανάνας.    
Καλή επιτυχία!!!!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου