Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ




ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΧΟΝΤΡΑ

100γρ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΟ


ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

5ΟΟγρ ΚΙΜΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1 ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1 ΚΟΥΤΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ

ΜΑΙΝΤΑΝΟ

ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΡΙΓΑΝΗ

1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

1 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ

1 ΒΙΤΑΜ

10κσ ΑΛΕΥΡΙ

1ΚΟΥΠΑ ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

2 ΑΥΓΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Βράζουμε τα μακαρόνια τα στραγγίζουμε, τα απλώνουμε στο ταψί και τα ανακατεύουμε με το τυρί.

ΚΙΜΑΣ
Σοτάρουμε τον κιμά με το λάδι μέχρι να αλλάξει χρώμα ανακατεύοντας συνέχεια.Με αυτόν τον τρόπο ο κιμάς γίνετε ομοιόμορφος και δεν έχει κόμπους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την πιπεριά και το καρότο και τα αφήνουμε λίγο να σοταριστούν όλα μαζί.Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματάκια, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, το ξύλο κανέλας και προσθέτουμε μισό ποτήρι νερό. Το αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και το απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια.

ΜΠΕΣΑΜΕΛ 
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το βιτάμ. Μόλις λιώσει ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι το τέλος της μπεσαμέλ για να μην μας σβολιάσει. Όταν αρχίζει να πήζει ρίχνουμε το τυρί, κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα. Αδειάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και πασπαλίζουμε με τυρί τριμμένο.
Ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσει.
Καλή επιτυχία!!!!!!