Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου 2014

ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΠΙΤΕΣ




ΥΛΙΚΑ


1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ

1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ

2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ 20 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ


ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΙ ΜΕ 1κσ ΝΕΡΟ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, προσθέτουμε το λαδί και το κρασί και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο. Το αφήνουμε 45 λεπτά να ξεκουραστεί και να ενεργήσει η μαγιά. Παίρνουμε ένα μπαλάκι από την ζύμη σε μέγεθος μιας χούφτας   το ανοίγουμε λίγο με τον πλάστη και τυλίγουμε το λουκάνικο. Το βάζουμε  σε ταψί που πρώτα έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα λουκάνικα. Αλείφουμε τις λουκανικόπιτες  μας με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 200 μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!!!!!