Τρίτη, 6 Ιανουαρίου 2015

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ





ΥΛΙΚΑ


1 ΚΙΛΑ ΑΛΕΥΡΙ UP

1 ΝΕΡΟΠΟΤΗΡΟ ΛΑΔΙ

1 ΝΕΡΟΠΟΤΗΡΟ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και το αλάτι. Το ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λάδι και το κρασί. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη μαλακιά ζύμη. Πλάθουμε τα κουλούρια μας και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.(Αν η ζύμη κολλάει αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι.) Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 έως ότου ροδοκοκκινήσουν.  
(Σε περίοδο νηστείας δεν τα αλείφουμε με αυγο.)
Καλή επιτυχία!!!!!