Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ






ΥΛΙΚΑ


1 ΚΙΛΟ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ

2 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ

1κσ ΞΙΝΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ

800ml ΝΕΡΟ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα κουμ κουατ και αφαιρούμε τα κοτσανάκια. Τα στραγγίζουμε και με μια οδοντογλυφίδα ανοίγουμε μερικές τρυπούλες γύρο γύρο από τον καρπό. Τα βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό για περίπου 8 ώρες. Τα στραγγίζουμε και βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι τη μέση και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε πάλι και βάζουμε καθαρό νερό στην κατσαρόλα και βράζουμε για άλλα 6 λεπτά. Βάζουμε κρύο νερό σε μια λεκάνη και με μια τρυπητή κουτάλα τοποθετούμε τα κουμ κουατ κατευθείαν από την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε ένα 24ωρο αλλάζοντας το νερό κάθε 5 ώρες. Έπειτα τα ξαναβράζουμε 4 λεπτά και με την κουτάλα τα βάζουμε σε καθαρή λεκάνη με με νερό όπου έχουμε διαλύσει το ξινό και τα αφήνουμε για μια ώρα. Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 10 λεπτά και με την κουτάλα μεταφέρουμε τους καρπούς μας μέσα στο σιρόπι χαμηλώνουμε το μάτι και περιμένουμε να 
πάρει βράση. Τα αφήνουμε να βράσουν για 6 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά. σκεπάζουμε το γλυκό με μια πετσέτα και και το κουνάμε ανά διαστήματα να μην ζαρώσει. Την επόμενη μέρα δένουμε το σιρόπι σε χαμηλή φωτιά και στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού. Σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει με πετσέτα και το κουνάμε ανά διαστήματα. Ήταν κρυώσει καλά μετά από κάποιες ώρες το βάζουμε σε γυάλινο βάζο.
Καλή επιτυχία!!!!!