Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΓΑΥΡΟΣ ΠΑΣΤΟΣ





ΥΛΙΚΑ


500γρ ΓΑΥΡΟ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

ΑΛΑΤΙ

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ

1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΞΥΔΙ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βγάζουμε από τον γαύρο τα εντόσθια και αφαιρούμε το κεφάλι. Με την βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε από την μια πλευρά το ψάρι και προσεχτικά αφαιρούμε το μεσαίο μεγάλο κόκαλο. Πλένουμε τον γαύρο και τον τοποθετούμε σε ένα τάπερ σε οριζόντια σειρά. Ρίχνουμε από πάνω αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Παίρνουμε τον υπόλοιπο γαύρο και τον τοποθετούμε σε κάθετη σειρά. Ρίχνουμε αλάτι και κόκκινο πιπέρι. Κόβουμε το σκόρδο σε μικρά κομμάτια και το απλώνουμε παντού μέσα στο ταπερ και σκεπάζουμε με ξύδι.


  Το αφήνουμε στο ψυγείο δύο μέρες να ψηθεί. 
Βγάζουμε από το ξύδι μόνο την ποσότητα που θέλουμε να καταναλώσουμε κάθε φορά και σερβίρουμε με λάδι. Το υπόλοιπο το κρατάμε στην συντήρηση μέσα στο ξύδι και πρέπει να το έχουμε καταναλώσει μέσα σε μια εβδομάδα.
Καλή επιτυχία!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου