Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2015

ΛΑΖΑΝΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ PESTO




ΥΛΙΚΑ


1 ΠΑΚΕΤΟ ΛΑΖΑΝΑΚΙΑ

1 ΒΑΖΟ ΣΑΛΤΣΑ PESTO

100γρ ΦΕΤΑ

ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ

2κσ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΑΛΑΤΙ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΖΑΝΑΚΙΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το αλάτι και τα λαζανάκια. Χαμηλώνουμε το μάτι και αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας συχνά. Όταν βράσουν  τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε καυτά στην άδεια κατσαρόλα. Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά να πάει το λιωμένο βούτυρο παντού.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι ίσα ίσα να καλύψουμε τον πάτο. Ρίχνουμε την σάλτσα και το αφήνουμε να πάει 2-3 βράσεις σε χαμηλή φωτιά. Τρίβουμε την φέτα και την προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα. Αφήνουμε πάλι να πάρει 2-3 βράσεις να λιώσει η φέτα και είναι έτοιμο.
Αν θέλετε να το κάνετε νηστίσιμο δεν θα βάλετε φέτα.
Σερβίρετε ζεστό.