Παρασκευή, 10 Απριλίου 2015

ΦΡΙΚΑΣΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ






ΥΛΙΚΑ


1ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΣ ΧΟΙΡΙΝΟ

1 ΜΑΤΣΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ

ΣΕΛΙΝΟ

ΑΝΗΘΟ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

4 ΜΑΡΟΥΛΙΑ

ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ


ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

4 ΑΥΓΑ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σοτάρουμε το κρέας με το λάδι σε μια κατσαρόλα. Ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και σοτάρουμε 2 λεπτά ακόμη. Βάζουμε νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ψιλοκόβουμε το σέλινο, τον άνηθο, τα κρεμμύδια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Τα μαρούλια τα κόβουμε χοντρά κομμάτια για να μην λιώσουν και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. 
Σε ένα μπολ βάζουμε τα ασπράδια των αυγών και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα, προσθέτουμε έναν έναν τον κρόκο χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα και στη συνέχεια το λεμόνι. Με μία κουτάλα παίρνουμε ζουμί από την κατσαρόλα και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο μείγμα αυγών συνεχίζοντας να χτυπάμε. 3-4 κουτάλες ζουμί ρίχνουμε και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για 2 λεπτά. 
Καλή επιτυχία!!!!!