Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ






ΥΛΙΚΑ


1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ UP

250γρ ΒΟΥΤΥΡΟ

1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

2 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΑΥΓΑ

ΧΥΜΟ ΚΑΙ ΨΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

2κγ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΤΕΡ

ΣΟΔΑ ΣΤΗΝ ΜΥΤΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ

1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε στο μίξερ με την ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γιαούρτι και το ξύσμα με τον χυμό. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την σόδα. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι στα υγρά υλικά μας μέχρι να πετύχουμε μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τα κουλούρια και  τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα.Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Καλή επιτυχία!!!!!