Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ











ΥΛΙΚΑ


1ΑΡΝΙΣΙΑ ΣΥΚΩΤΑΡΙΑ

6-7 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

4 ΜΑΡΟΥΛΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ

1 ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΗΘΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΛΑΔΙ


ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ

4 ΑΥΓΑ

ΧΥΜΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΩΝ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε την συκωταριά και την βάζουμε 5 λεπτά σε νερό με ξύδι. Έπειτα την βράζουμε  για 3 λεπτά.
Την στραγγίζουμε και μόλις κρυώσει την κόβουμε σε 
κομμάτια με ένα ψαλίδι.
Σοτάρουμε τα κομμάτια με το λάδι για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο και τα μαρούλια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτουμε νερό μέχρι την μέση της κατσαρόλας. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να μαλακώσει η συκωταριά. 
Χωρίζουμε τα αυγά, τον κρόκο από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε έναν έναν τον κρόκο και τέλος τον χυμό λεμόνι. Παίρνουμε με μια κουτάλα ζουμί από την κατσαρόλα την ρίχνουμε στα αυγά λίγο λίγο και ξανά ρίχνουμε άλλες 2 κουταλιές ζουμί. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα  και σιγοβράζουμε 2 λεπτά ακόμη.
Καλή επιτυχία!!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου