Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ








ΥΛΙΚΑ


1 ΛΙΤΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ

250γρ ΒΟΥΤΥΡΟ

300γρ ΑΝΘΟΤΥΡΟ

5 ΑΥΓΑ

1 ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΤΣΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανοίγουμε ένα φύλλο η βάζουμε έτοιμη σφολιάτα. Λαδώνουμε το ταψί και τοποθετούμε το φύλλο αφήνοντας τις άκριες να εξέχουν προς τα έξω. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει προσθέτουμε το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύοντας συνέχεια να μην κολλήσει. Κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ένα ένα τα τρία αυγά ανακατεύοντας να διαλυθούν. Αδειάζουμε τον χυλό μας στο ταψί και διπλώνουμε τις άκριες προς τα μέσα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δυο αυγά και το λάδι τα χτυπάμε μαζί και περυχύνουμε πάνω από τον χυλό της πίτας ( όχι το φύλλο ) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για περίπου μια ώρα μέχρι να ροδίσει. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε. Τρώγεται πολύ ευχάριστα και παγωμένη από το ψυγείο.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!