Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΛΟΥ ΚΕΜΠΑΠ











ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΜΠΑΠ

750γρ ΚΙΜΑ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

ΜΑΙΝΤΑΝΟ

2 ΚΡΙΘΑΡΟΚΟΥΛΟΥΡΕΣ

ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΡΙΓΑΝΗ



ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 ΠΙΠΕΡΙΑ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

ΜΑΙΝΤΑΝΟ

2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΛΙΓΟ ΠΕΛΤΕ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

ΡΙΓΑΝΗ

1ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ





ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κεμπάπ
Μουλιάζουμε τις κριθαροκουλούρες και τις στραγγίζουμε καλά. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά αφού τρίψουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ζυμώνουμε πολύ καλά δίνουμε σχήμα στη ζύμη μας και τοποθετούμε σε ταψί έχοντας στρώσει μια λαδόκολλα πρώτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 μέχρι να ξεροψηθούν. 

Σάλτσα
Τρίβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα σοτάρουμε με το λάδι. Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τον χυμό από τις 2 ντομάτες, τον πελτέ, το πιπέρι, την ρίγανη, το νερό, το αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα.

Σερβίρισμα
Βάζουμε στο πιάτο την πίτα κομμένη σε 4 κομμάτια και από πάνω βάζουμε τα κεμπάπ, με πατάτες,ντομάτα, κρεμμύδι. Απλώνουμε ομοιόμορφα το γιαούρτι και πάνω από το γιαούρτι την σάλτσα.
Καλή επιτυχία!!!!!!!