ΥΛΙΚΑ
2 ΚΙΛΑ ΑΓΟΥΡΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ
2 ΚΙΛΑ ΖΑΧΑΡΗ
ΧΥΜΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΩΝ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ΚΟΝΙΑΚ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα ξεπλένουμε καλά. Κόβουμε κάθε ακτινίδιο σε 4 κομμάτια. Βάζουμε σε μια λεκάνη νερό και προσθέτουμε τον ένα χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα ακτινίδια. Τα αφήνουμε για 15 λεπτά και στραγγίζουμε. Παίρνουμε ένα τάπερ, βάζουμε μια στρώση ζάχαρη και από πάνω μια στρώση ακτινίδια.
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία ξανά, στρώνουμε μια στρώση ζάχαρη, ακτινίδια και φυλάμε 1/2 πακέτο ζάχαρη. (Στην τελευταία στρώση με τα ακτινίδια βάζουμε πάλι ζάχαρη από πάνω.)
Πασπαλίζουμε την ζάχαρη με τις βανίλιες και ρίχνουμε από πάνω το κονιάκ.
Κλείνουμε το τάπερ και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Την επόμενη μέρα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά που έχουμε στην κατσαρόλα μαζί με το 1/2 ζάχαρη που έχουμε κρατήσει. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ακτινίδια. Βράζουμε σε χαμηλότερη φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι μας. Στο τέλος ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τοποθετούμε τα ακτινίδια στο σιρόπι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει καλά το γλυκό μας κουνώντας ανά διαστήματα την κατσαρόλα για να μην ζαρώσει το γλυκό.
Τοποθετούμε σε γυάλινο βάζο.
Στο ψυγείο διατηρείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου