Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ




ΥΛΙΚΑ

ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ
 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ
3 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ
1 ΠΙΠΕΡΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΑΛΤΣΑ
1 ΚΑΡΟΤΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
ΑΛΑΤΙ 
ΠΙΠΕΡΙ
ΡΙΓΑΝΙ
1 ΠΑΚΕΤΟ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ρίχνουμε σε νερό που βράζει αλάτι και τα φιογκάκια. Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε και τα σοτάρουμε με λίγο βούτυρο. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε τον κιμά και ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κάνει κομπάκια. Όταν σκουρύνει λίγο το χρώμα του ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο,  την πιπεριά, το καρότο και  τον μαϊντανό σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, τις ντομάτες και την σάλτσα. Μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε μισό ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου