ΥΛΙΚΑ
500γρ ΚΑΝΤΑΙΦΙ
400γρ ΤΥΡΙ ΤΥΠΟΥ ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ
100γρ ΓΑΛΑ
150γρ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
200γρ ΝΕΡΟ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράσει.
Σε ένα μεγάλο μπολ το κανταΐφι και το ξάνουμε με τα χέρια να ανοίξει καλά. Λιώνουμε το βούτυρο και περιχύνουμε το κανταΐφι. Με τα χέρια το ανακατεύουμε να πάει παντού το βούτυρο. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το μισό κανταΐφι. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το τυρί με το γάλα να γίνουν μια κρέμα. Το απλώνουμε πάνω από το κανταΐφι και σκεπάζουμε την κρέμα με το άλλο μισό κανταΐφι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 μέχρι να ροδοκοκκινήσει. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι και το αφήνουμε κάποιες ώρες να ρουφήξει το σιρόπι.
Μπορείτε να το σερβίρετε σε συνδυασμό με παγωτό καϊμάκι η φιστίκι.
Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου