ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ & 100 ΓΡ. ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ
150 ΓΡΑΜ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ
100 ΓΡΑΜ ΝΩΠΗ ΜΑΓΙΑ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΑΛΑΤΙ
4 ΑΒΓΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΑΧΛΕΠΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΑΣΤΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΛΙΑΡΟ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ
2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΟΥ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΑΚΙ
ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με το αλάτι, το
μαχλέπι, τη μαστίχα.
Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα προσθέτετε στο
αλεύρι.
Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα. Τα προσθέτετε
όλα στο μείγμα. Ζυμώνετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την
αφήνετε σε ζεστό μέρος για μισή ώρα.
Ανοίγετε τη ζύμη σε κορδέλες και τα αφήνετε για δέκα λεπτά. Κατόπιν πλέκετε
τις κορδέλες σε κοτσίδες. Τα τοποθετείτε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα αφήνετε
σκεπασμένα σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν μια 1 ώρα περίπου.
Αλείφετε με αβγό, πασπαλίζεται με φιλέ και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο
φούρνο για 25-30 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου