ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
1/2 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ
3-4 ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ
ΜΑΙΝΤΑΝΟ
1 ΑΥΓΟ
ΛΑΔΙ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
ΡΙΓΑΝΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
5-6 ΠΑΤΑΤΕΣ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ
2κσ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 ΚΟΥΤΙ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
ΑΛΑΤΙ
ΡΙΓΑΝΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
Μουλιάζουμε τα παξιμάδια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τρίβουμε το κρεμμύδι. το σκόρδο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα ρίχνουμε στο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά, το αυγό, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά, τα πλάθουμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μια ώρα περίπου.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΥΡΕ
Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα που ήδη βράζει το νερό. Μόλις βράσουν τις λιώνουμε με το ιδικό εργαλείο ή με ένα πιρούνι εάν δεν έχουμε. Ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ να ανακατευτεί με την πατάτα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού,(δεν σταματάμε το χτύπημα μέχρι να μπουν όλα τα υλικά μαζί.) το αλάτι, τη ρίγανη και τέλος βάζουμε το γάλα λίγο λίγο όσο πάρει.
Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου