ΥΛΙΚΑ
3 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΤΙ ΜΠΕΡ ΑΛΕΣΜΕΝΑ
1 ΚΟΥΠΑ ΒΟΥΤΥΡΟ
1/2 ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 1/4 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
250γρ ΚΑΡΥΔΙΑ ΑΛΕΣΜΕΝΑ
800γρ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΛΙΓΟ ΚΟΝΙΑΚ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο με το γάλα και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα, τα καρύδια, το κακάο και την άχνη. Ανακατεύουμε να απλωθούν τα υλικά παντού και προσθέτουμε το κονιάκ και το γάλα με το βούτυρο. Ζυμώνουμε καλά και χωρίζουμε το μείγμα σε 3-4 μπαστούνια. ( Αναλόγως με το μέγεθος που επιθυμούμε να έχουν οι καργιόκες. Αν τις θέλουμε μεγάλες κάνουμε 3 μπαστούνια.) Τυλίγουμε τα μπαστούνια μας σφιχτά με μεμβράνη τροφίμων και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες να σφίξουν καλά. Αφού παγώσουν τα κόβουμε σε κομμάτια περίπου ανά εκατοστό σε πάχος, όχι πιο χοντρά. Λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρι και βουτάμε τα κομμάτια μέσα. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα έχοντας λίγο απόσταση μεταξύ τους και τα βάζουμε πάλι ψυγείο να σφίξει η σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου