ΥΛΙΚΑ
2 ΚΙΛΑ ΚΥΔΩΝΙΑ
2 ΚΙΛΑ
ΖΑΧΑΡΗ
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ
ΛΙΓΟ ΛΕΜΟΝΙ
2 ΞΥΛΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΑΣ
2 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΑΡΜΠΑΡΟΡΙΖΑ
150 ΓΡ. ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεφλουδίστε τα κυδώνια και κόψτε τα σε λεπτές λωρίδες με ένα μικρό μαχαιράκι ή τρίβετε στον
ειδικό τρίφτη για γλυκό κυδώνι. Για να μην μας μαυρίσουν τα ρίχνουμε σε μια
λεκάνη με κρύο νερό.Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη μέσα στην κατσαρόλα και
μόλις λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κυδώνια, τα ξυλάκια κανέλας,
την αρμπαρόριζα δεμένη με σπάγκο για να μην διαλύσει και
τα αμύγδαλα.Βράζουμε το γλυκό έως ότου δέσει το σιρόπι σε μέτρια φωτιά.
Μόλις είναι έτοιμο αφαιρούμε την αρμπαρόριζα και ρίχνουμε το λεμόνι.Μόλις
κρυώσει το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή
επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου