ΥΛΙΚΑ
1 κουτί κανταΐφι (500 γραμμάρια)
2 φλιτζάνια καρύδια
ψιλοκομμένα ( 400 γραμμάρια )
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
250 γραμμάρια βούτυρο
1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
250 γραμμάρια βούτυρο
Για το σιρόπι:
4 φλιτζάνια νερό
6 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
λίγο ξύσμα λεμονιού
1-2 ξυλαράκια κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπαγώνουμε καλά το κανταΐφι χωρίς να το βγάλουμε από την συσκευασία
του.
Απλώνουμε το μισό κανταΐφι σε ένα μέτριο βουτυρωμένο
ταψί..
Αναμειγνύουμε τα καρύδια, την κανέλα και τη ζάχαρη.
Βουτυρώνουμε το μισό κανταΐφι που απλώσαμε από επάνω. Απλώνουμε την γέμιση από επάνω.
Καλύπτουμε την γέμιση με το άλλο μισό κανταΐφι
που μας έχει από μένει, από επάνω και το περιχύνουμε με το υπόλοιπο λιωμένο
βούτυρο.
Το ψήνουμε στους 180Ο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Το ψήνουμε στους 180Ο μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σιρόπι
Βάζουμε
σε μια κατσαρόλα τα υλικά όλα μαζί, ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να βράσει
για 10 λεπτά.
Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσει καλά,
ετοιμάζουμε το σιρόπι και το περιχύνουμε από επάνω σε όλο το μήκος. (το σιρόπι
πρέπει να είναι ζεστό και το γλυκό κρύο).
Καλή επιτυχία!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου