ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΟΤΑ
1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑΚΙΑ
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟ
ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
100gr ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τρίβουμε τα καρότα στον τρίφτη.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση. Ρίχνουμε τα καρότα και τα
αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν
πολύ καλά γιατί αν έχουν νερό θα καθυστερήσει το γλυκό μας να δέσει. Σε μια
κατσαρόλα βάζουμε το 1 ποτήρι νερό, την ζάχαρη, τις βανίλιες και τα γαρυφαλλάκια.
Τα βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά και βάζουμε και τα καρότα και
βράζουμε μέχρι να δέσει. Στην τελευταία βράση προσθέτουμε το φιλέ αμυγδάλου και
ανακατεύουμε να πάει παντού.
Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου