Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

ΚΑΛΤΣΟΝΕ






ΥΛΙΚΑ


3 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

8γρ. ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ

3 κ.σ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1½ κ.γ ΑΛΑΤΙ

½ κ.γ ΖΑΧΑΡΗ

1½ ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ ΖΕΣΤΟ

1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΑ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ




Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό γάλα  την μαγιά και την ζάχαρη.Τα ανακατεύουμε να λιώσουν και τα αφήνουμε 5 λεπτά για να ενεργήσει η μαγιά.
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι.Κάνουμε μια γούβα στην μέση και προσθέτουμε το λάδι και το γάλα με την μαγιά που έχουμε στο μπολάκι και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.Παίρνουμε  ένα καθαρό μπολ το λαδώνουμε και μεταφέρουμε εκεί την ζύμη μας. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσει.Ζυμώνουμε ξανά και το χωρίζουμε σε δυο μπάλες.Ανοίγουμε την πρώτη μπάλα και προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας.Κλείνουμε το καλτσόνε μας το βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και κάνουμε το ίδιο με την δεύτερη μπάλα.Αλείφουμε τα καλτσόνε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 220 για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Μπορείτε στην γέμιση να βάλετε μπιφτέκι αυγό τυρί μπέικον και να το κάνετε τύπου χαμπουκέρ.Γίνετε υπέροχο......
Καλή επιτυχία!!!!!!!