Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΑ





ΥΛΙΚΑ


5 ΠΑΤΑΤΕΣ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 1/2 ΛΕΜΟΝΙ

6-7 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

1/2κγ ΑΛΑΤΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ (ΠΕΡΙΠΟΥ) ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε ολόκληρες τις πατάτες με λίγο νερό. Βάζουμε στο multi την μισή ποσότητα από το χυμό λεμόνι,το αλάτι, τα σκόρδα, 1κσ λάδι και τα χτυπάμε μέχρι να λιώσουν τα σκόρδα. Το ανοίγουμε και προσθέτουμε την μια πατάτα. Τα χτυπάμε όλα μαζί και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε την δεύτερη πατάτα προσθέτουμε 1κσ λάδι μαζί με 2-3 κουταλιές νερό από το βράσιμο των πατατών. Τα χτυπάμε και τα αδειάζουμε στο μπολ μας. (αν μας βγει λίγο πηχτή η πατάτα ρίχνουμε λίγο λάδι ακόμη και ξαναχτυπάμε.) Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τις υπόλοιπες πατάτες, μόνο που στην τελευταία αντί για νερό βάζουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Τέλος ανακατεύουμε το μείγμα μας ελαφρά με ένα πιρούνι και έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!!!!!