Κυριακή, 28 Δεκεμβρίου 2014

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ



  



ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ 1/2 ΔΟΣΗ




 ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

5-6 ΜΗΛΑ

200γρ ΒΟΥΤΥΡΟ

2 1/2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ

1κσ ΚΑΝΕΛΑ

1/2λκγ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

100γρ ΑΜΥΓΔΑΛΟ ΦΙΛΕ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Φτιάχνουμε την μισή δόση τσουρέκι και την βάζουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να φουσκώσει. 
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με  την ζάχαρη.
Σε ένα μπολ κόβουμε τα μήλα σε φέτες και μετά κάθε φέτα σε ράβδους. Πασπαλίζουμε τα μήλα με την κανέλα και το γαρύφαλλο, προσθέτουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και τέλος το αμύγδαλο φιλέ. Τα ανακατεύουμε λίγο για να πάνε όλα τα υλικά παντού.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπάλες.
Παίρνουμε την μια μπάλα και με τον πλάστη μας ανοίγουμε ένα φύλλο. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και αφήνουμε τις άκριες να πέφτουν έξω από το ταψί. Βάζουμε μέσα την γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και σκεπάζουμε. Κλείνουμε την ένωση των φύλλων τυλίγοντας προς τα μέσα. Αν θέλουμε το περνάμε από πάνω με κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νερό και ρίχνουμε και αμύγδαλο φιλέ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα περίπου έως ότου ροδίσει.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και ξεφορμάρουμε.
Καλή επιτυχία!!!!!!