Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου 2014

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ






ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ

ΜΙΣΗ ΦΡΑΤΖΟΛΑ ΨΩΜΙ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ

ΛΙΓΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ

1 Κ.Σ. ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

ΑΛΑΤΙ 

ΠΙΠΕΡΙ

ΛΑΔΙ

1 ΑΥΓΟ

ΡΙΓΑΝΗ


ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ 

5-6 ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ

ΧΥΜΟ ΕΝΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ

ΡΙΓΑΝΗ

ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

1 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μουλιάζουμε το ψωμί και το στύβουμε με το χέρι να φύγουν καλά τα νερά .Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί .Ζυμώνουμε πολύ καλά να γίνει μια ομοιόμορφη ζύμη. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες μας. Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις αλατίζουμε. Πλάθουμε τον κιμά σε μακρόστενα μπαλάκια και τα βάζουμε πάνω στις πατάτες. Χτυπάμε όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά για τις πατάτες και περιχύνουμε πάνω από όλο το ταψί. ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.