Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΕΝΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ



ΥΛΙΚΑ  


1 ΤΣΟΥΡΕΚΙ

ΜΕΡΕΝΤΑ
  
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ  

 2 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ

1 ΚΟΥΠΑ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑΣ 
ή ΛΙΚΕΡ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΑΣ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και την ζάχαρη και το σιρόπι καραμέλας / λικέρ. Τα αφήνουμε να βράσουν ανακατεύοντας σταδιακά. Ανοίγουμε το τσουρέκι σε 2 μέρη. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι και στα 2 κομμάτια. Προσθέτουμε την μερέντα ομοιόμορφα, το κλείνουμε και ρίχνουμε και από πάνω ομοιόμορφα σιρόπι.