Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ








ΥΛΙΚΑ


5 ΠΑΤΑΤΕΣ

200γρ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

10κσ ΑΛΕΥΡΙ

1 1/2κσ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ

1 ΑΥΓΟ

ΜΑΙΝΤΑΝΟ

ΑΝΗΘΟ

ΔΥΟΣΜΟ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΠΛΗΡΕΣ

ΑΝΗΘΟ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ

ΑΛΑΤΙ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βράζουμε σε μια κατσαρόλα τις πατάτες και σε μια άλλη κατσαρόλα τα λαχανικά. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Στραγγίζουμε και τα λαχανικά και τα προσθέτουμε μέσα στην πατάτα. ( προτιμώ τα λαχανικά που είναι mix καρότο, φασολάκι, αρακάς και καλαμπόκι. Τα αγοράζω όλα μαζί σε ένα σακουλάκι κατεψυγμένα.) 
Τρίβουμε το κρεμμύδι, μαϊντανό,άνηθο, δυόσμο (ο φρέσκος δυόσμος δίνει πιο πολύ άρωμα.) Τα ρίχνουμε και αυτά στο μείγμα, στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό,ανακατεύουμε καλά να πάει παντού, το αλάτι, το πιπέρι, το κορν φλάουρ και τέλος το αλεύρι. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μεταξύ τους. Ζεσταίνουμε το λάδι και ρίχνουμε μια μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα. Μόλις ροδίσει η κάτω πλευρά με μια σπάτουλα το γυρνάμε να ψηθεί και από την άλλη.

Για την σάλτσα  
Τρίβουμε το σκόρδο και το άνηθο και τα ρίχνουμε στο γιαούρτι, προσθέτουμε και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και έτοιμη η σάλτσα για σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!!!!!! 


1 σχόλιο:

  1. 5 Reasons Why You should Never Watch an Indian TV
    The Indian market is growing as the popularity of live sport continues to youtube to mp3 convertor grow and sports betting continues unabated. Indian betting sites  Rating: 5 · ‎2 votes

    ΑπάντησηΔιαγραφή