Τετάρτη, 25 Μαρτίου 2015

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΤΙ




ΥΛΙΚΑ


1 ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΑΛΜΥΡΟ

250γρ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΚΟΥΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΥΡΑ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε τον μπακαλιάρο σε ένα μπολ με νερό 2 μέρες νωρίτερα και αλλάζουμε το νερό του ανά 6 ώρες. Έπειτα τον στραγγίζουμε και τον ξεψαχνίζουμε. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, λίγο πιπέρι και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο την μπύρα και ανακατεύουμε καλά να μην σβολιάσει. Το μείγμα πρέπει να είναι ούτε σφιχτό ούτε αραιό. Στο τέλος ρίχνουμε και τον μπακαλιάρο μέσα και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ζεσταίνουμε το τηγάνι και με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνουμε μερίδα μερίδα στο λάδι, έχοντας μια απόστασή μεταξύ τους να μην κολλήσουν. 
Καλή επιτυχία!!!!!