ΥΛΙΚΑ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
2 1/2 ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ ΜΑΓΙΑ
2κγ ΖΑΧΑΡΗ
1/2κγ ΑΛΑΤΙ
1/2κγ ΜΑΧΛΕΠΙ
4 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑ ΤΡΙΜΜΑ
2κσ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟ
ΜΙΣΗ ΚΟΥΠΑ ΛΑΔΙ
ΛΙΓΟ ΑΓΙΑΣΜΟ
ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ
ΣΗΣΑΜΙ
1 ΚΑΡΥΔΙ
1 ΚΑΡΥΔΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το γλυκάνισο με 2 κούπες νερό. Το σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί του. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι. Ανοίγουμε μια λακκούβα στην μέση και βάζουμε την μαγιά, το ζεστό ζουμί γλυκάνισου, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το λάδι, τον αγιασμό και αρχίζουμε το ζύμωμα. Προσθέτουμε χλιαρό νερό τόσο ώστε να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος 45 λεπτά περίπου μέχρι να ενεργήσει η μαγιά και να φουσκώσει η ζύμη. Κάνουμε ένα στρογγυλό καρβέλι κρατώντας στην άκρη λίγο ζύμη, με την οποία φτιάχνουμε δυο κορδόνια και σχηματίζουμε ένα σταυρό πάνω από το καρβέλι. Τοποθετούμε στο κέντρο του σταυρού το καρύδι και πασπαλίζουμε με σησάμι. Ψήνουμε στους 180 για μια ώρα περίπου.
Καλή επιτυχία!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου