Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΒΥΣΣΙΝΟ





ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΥΠΟΥ ΠΤΙ ΜΠΕΡ

150γρ ΒΟΥΤΥΡΟ



ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ

1 ΦΑΚΕΛΟ ΚΡΕΜΑ ΓΙΩΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

1 ΦΑΚΕΛΟ ΚΡΕΜΑ ΓΙΩΤΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ

1 ΣΦΗΝΟΠΟΤΗΡΟ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ



ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

200γρ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

150ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

2κσ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και αλέθουμε τα μπισκότα στο multi. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα και το λιωμένο βούτυρο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει μια μάζα. Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα τσέρκι και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Φτιάχνουμε την κρέμα σοκολάτα όπως λένε οι οδηγίες πάνω στο φάκελο. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από το μπισκότο και αφήνουμε 10-15 λεπτά να κρυώσει πριν βάλουμε την επόμενη κρέμα. Ετοιμάζουμε και την κρέμα βανίλια όπως λένε οι οδηγίες.Μόλις τελειώσει η διαδικασία της και όσο είναι ακόμη ζεστή ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε καλά να λιώσει και να πάει παντού. Απλώνουμε την κρέμα μας πάνω από την σοκολάτα και αφήνουμε να κρυώσει 10-15 λεπτά.
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και  το σιρόπι. Ανακατεύουμε καλά και το απλώνουμε πάνω από τις κρέμες μας. Το βάζουμε στο ψυγείο και μπορεί να σερβιριστεί μετά από 3-4 ώρες.
Καλή επιτυχία!!!!!!!   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου