ΥΛΙΚΑ
500γρ ΑΛΕΥΡΙ UP
250γρ ΒΟΥΤΥΡΟ
1 1/2 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
100γρ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΦΡΟΥΙ ΓΛΑΣΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ ΑΡΩΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
4 ΑΥΓΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ
1 ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
100ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο και προσθέτουμε την ζάχαρη. Τα χτυπάμε μαζί για 2 λεπτά και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το γάλα, το άρωμα πορτοκαλιού, τα κομματάκια φρουί γλασέ πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψί μας και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στους 180 για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.
Μόλις κρυώσει την ξεφορμάρουμε και σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με την κρέμα. Με ένα πινέλο περνάμε το γλάσο πάνω στην πίτα μας, καλύπτοντας όλες τις πλευρές.Με το φιλέ αμυγδάλου γράφουμε αν θέλουμε την χρονολογία.
*** Μην ξεχάσετε να βάλετε το φλουρί στην βασιλόπιτα.
Καλή επιτυχία!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου