Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015

DONUTS ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ







ΥΛΙΚΑ


2-3 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΗΣ

1κ.σ ΖΑΧΑΡΗ

1κ.γ ΑΛΑΤΙ

2 ΑΥΓΑ

2κ.σ ΒΟΥΤΥΡΟ

1/2 ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ

1 1/2 ΞΗΡΗ ΜΑΓΙΑ

2 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε τις δυο κούπες αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο μείγμα.  Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα σε αυτό την μάγια, το ρίχνουμε στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρός τα αυγά  προσθέτοντας τα στο μπολ. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χεριά. (Αν χρειαστεί ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι όσο πάρει.) Το σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει. Μόλις  φουσκώσει το ξαναζυμωνουμε και φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια βάζοντας στην μέση 1-2 πλακάκια σοκολάτας. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και περιμένουμε να φουσκώσουν. Τηγανίζουμε  σε αρκετό λάδι μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.  Βάζουμε χαρτί κουζίνας στο πιάτο μας να τραβήξει το λάδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρι και με ένα πινέλο διακοσμούμε τα ntonuts μας.
Καλή επιτυχία!!!!!!!!!