Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ





ΥΛΙΚΑ


ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΛΒΑ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΑΔΙ

1/2κγ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1/2κγ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ

3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑΣ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΛΕΜΟΝΙ

ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

200γρ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

100ml ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σταδιακά να μην κολλήσει η ζάχαρη.Το αφήνουμε να πάρει βράση για 5 λεπτά και κατεβάζουμε από την φωτιά.Τις φλούδες τις βάλαμε για να αρωματιστεί το σιρόπι,μετά το βράσιμο τις πετάμε.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσό χρώμα. Κατεβάζουμε από το μάτι και με μια κουτάλα ρίχνουμε λίγο λίγο το σιρόπι,χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Βάζουμε ξανά την κατσαρόλα στο μάτι, προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο και το αφήνουμε στην φωτιά για 7-10 λεπτά περίπου να πιει τα υγρά του.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το βάζουμε σε φόρμες. Όταν κρυώσει ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με άχνη η σοκολάτα.
Για την σοκολάτα:Λιώνουμε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρι, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και με την βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε την επιφάνεια του χαλβά.
Για τις μπουκιές: Πλάθουμε μικρά μπαλάκια σε μέγεθος φουντουνιού και τα βουτάμε στην λιωμένη σοκολάτα.Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτι μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα.
Καλή επιτυχία!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου