Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




ΥΛΙΚΑ


1ΚΙΛΟ ΚΑΙ 100γρ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΑΛΑΤΙΝΗ ΜΩΒ


150γρ ΒΟΥΤΥΡΟ


1 ΠΟΤΗΡΙ ΖΑΧΑΡΗ


1 ΠΟΤΗΡΙ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ


100γρ ΜΑΓΙΑ ΝΩΠΗ


1/2κγ ΑΛΑΤΙ


4 ΑΥΓΑ


1κγ ΜΑΧΛΕΠΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ


1κσ ΜΑΣΤΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ


ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ


3-4 ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ


ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ


2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύετε με το αλάτι, το μαχλέπι, τη μαστίχα. 
Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα προσθέτετε στο αλεύρι.
Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάτε τα αβγά με το σύρμα. Τα προσθέτετε όλα στο μείγμα. Ζυμώνετε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική. Την αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
Παίρνετε ένα μπαλάκι από την ζύμη το ανοίγετε με το πλάστη και γεμίζετε με την σοκολάτα αφού πρώτα την έχετε κάνει τρίμμα στον τρίφτη. Κλείνετε σε ρολό το φύλλο και βάζετε λίγο νερό στην πλευρά που κλείνει για να κολλήσει. Τυλίγεται σε σαλίγκαρο το ρολά με τις ενώσεις προς τα μέσα για να μην χυθεί η σοκολάτα στο ψήσιμο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Βγάζει περίπου 20 κομμάτια.
Αλείφετε με το αυγό και πασπαλίζετε με το φιλέ αμυγδάλου. 
 Ψήνετε στους 180 για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα.



Καλή επιτυχία!!!!!!