Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙ





ΥΛΙΚΑ

1 ΚΑΙ 100γρ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΑΛΑΤΙΝΗ ΜΩΒ

100γρ ΜΑΓΙΑ

1κγ ΜΑΧΛΕΠΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

1κσ ΜΑΧΤΙΧΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

1/2κσ ΑΛΑΤΙ

1 ΝΕΡΟΠΟΤΗΡΟ ΓΑΛΑ ΦΡΕΣΚΟ

1 ΝΕΡΟΠΟΤΗΡΟ ΖΑΧΑΡΗ

100γρ ΒΟΥΤΥΡΟ

4 ΑΥΓΑ


ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΕΙΜΜΑ

1 ΚΡΟΚΟ ΑΥΓΟΥ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟ ΜΕ ΛΙΓΟ ΝΕΡΟ

ΦΙΛΕ ΑΜΥΓΔΑΛΟ



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε μια λεκάνη το ένα κιλό αλεύρι, το αλάτι το μαχλέπι, την μαστίχα και ανακατεύουμε. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και το ρίχνουμε στο μείγμα. Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα την μαγιά και το προσθέτουμε στην λεκάνη. Χτυπάμε τα αυγά με σύρμα και τα προσθέτουμε και αυτά. Ζυμώνουμε την πίτα μας και προσθέτουμε όσο επιπλέον  αλεύρι χρειαστεί. Προσέχουμε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος σκεπασμένη να φουσκώσει. Μόλις φουσκώσει ξαναζυμώνουμε και περιμένουμε να φουσκώσει. Δίνουμε σχήμα στην πίτα μας, την βάζουμε σε βουτυρωμένο
και αλευρωμένο ταψί περνάμε στην επιφάνεια της με ένα πινέλο το αυγό και διακοσμούμε με αμύγδαλο φιλέ.
Καλή επιτυχία!!!!!